Προφιλ καλλιτεχνη

Μιράντα Βερούλη

Τραγουδίστρια – Τραγουδοποιός

Προφίλ καλλιτέχνη

Μιράντα Βερούλη

Συνθέτης

Με μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες, η Μιράντα Βερούλη είναι καθιερωμένη στη συνείδηση του κοινού ως η πρέσβειρα του βραζιλιάνικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1996, με την πρώτη βραζιλιάνικη μπάντα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα (από Βραζιλιάνους κι Ελληνοβραζιλιάνους μουσικούς), την Banda SomBrasil. Στη συνέχεια, σπούδασε Jazz με τον Σύλβιο Σύρρο στο Athenaeum, συνέχισε να τραγουδά και να ηχογραφεί με διάφορα σχήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και το 2003 σχημάτισε τη δική της μπάντα, τους Desafinados, για να υπηρετήσει το αγαπημένο της μουσικό είδος, την Brazilian Jazz. Η συνεργασία της με ντόπιους μουσικούς κατά τα πολύμηνα διαστήματα παραμονής της στην Βραζιλία, σε συνδυασμό με την jazz παιδεία της, τής έχει προσδώσει μια μοναδική αυθεντικότητα στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου.

Τον Νοέμβριο του 2018 έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, την τιμητική διάκριση του Ιππότη του Τάγματος του Ρίο Μπράνκο, για την προσφορά της στη διάδοση της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και την πολιτιστική γέφυρα που έχει χτίσει μεταξύ των δύο χωρών. Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση που απονέμει το κράτος της Βραζιλίας σε !ξένους υπηκόους.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο “Onírico”, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Το album ανήκει στο ιδίωμα της  brazilian jazz και περιέχει, τόσο covers γνωστών βραζιλιάνων συνθετών, όσο και original τραγούδια, τα οποία υπογράφει η ίδια. Στην ηχογράφηση συμμετέχουν κορυφαίοι έλληνες μουσικοί, όπως ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Σπύρος Μάνεσης και ο Πέτρος Κούρτης.

Στο πλαίσιο αυτό, το album της “Onírico” κυκλοφορεί

Εκδηλώσεις

Συνεντεύξεις

Video

Oniro | Album “Onírico”

Colores Feliz | Album “Onírico”

Gallery