Εκδηλωσεις

Νικος Ξυδάκης “Το πέρασμα του χρόνου”

Εκδηλωσεις

Νικος Ξυδάκης “Το πέρασμα του χρόνου”

Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”

Παρασκευές 22 και 29 Νοεμβρίου 2019

Σημαντικό μουσικό γεγονός του χειμώνα αποτελεί η παράσταση του Νίκου Ξυδάκη “Το πέρασμα του χρόνου”.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Σημαντικό μουσικό γεγονός του χειμώνα αποτελεί η παράσταση του Νίκου Ξυδάκη “Το πέρασμα του χρόνου”.

Ο συνθέτης ταξιδεύει στις περιοχές της Μεσογείου, της Ανατολής και της Δύσης μέσα από λαϊκά τραγούδια, αφηγήσεις και ορχηστρικά θέματα, συνθέτοντας και μεταγράφοντας μια σημαντική μουσική πορεία στο πέρασμα του χρόνου, με συνοδοιπόρους του εξαιρετικούς μουσικούς από το Polis Ensemble.

Κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, τραγούδια μέσα από κύκλους και νεότερα έργα, ορχηστρικές συνθέσεις, όλα ιδωμένα με φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά.

Kαλεσμένοι του, ερμηνευτές με τη δική τους πορεία και ένα ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο του τραγουδιού, που θα βρεθούν για δεύτερη φορά με τον Νίκο Ξυδάκη επί σκηνής:

Ο σπουδαίος βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ασχολείται με την όπερα και το θέατρο για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο εξωτερικό, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, με εξαίρετες κριτικές. Ως ηθοποιός, μετράει αξιοσημείωτες συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Η πολυτάλαντη ηθοποιός και ερμηνεύτρια  Χριστίνα Μαξούρη, με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής της που μεταμορφώνει ό,τι τραγουδάει, χρησιμοποιώντας τόσο τις θεατρικές της καταβολές όσο και τις μουσικές της γνώσεις.

Το σχήμα ολοκληρώνεται με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες, που μελετά, πειραματίζεται και προσαρμόζει τα ακούσματα των ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών σε μια σύγχρονη παραδοσιακή φόρμα.

Όλοι μαζί, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στο ρεπερτόριο και τη ματιά του συνθέτη, σε αυτό το μουσικό του ταξίδι!

Παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – πολίτικο λαούτο

Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα

Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι

Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά

Νίκος Παραουλάκης – νέυ, καβάλ, φλογέρα

Στο πιάνο ο Στάθης Άννινος

INFO

Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”

Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα, τηλ. 2103221917

Παρασκευή 22 και 29 Νοεμβρίου / ώρα 2ι:30

Τιμές Εισιτηρίων

Α’ Ζώνη: 20 € (πλατεία 1 – 5)
Β’ Ζώνη: 18 € (πλατεία 6 – 15)
Γ’ Ζώνη: 16 € (εξώστης) Φοιτητικά – ΑμέΑ 14 €

After Event

“… Ο Ξυδάκης ελίσσεται και εξελίσσεται! Το στιβαρό έργο του, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ψυχισμό και την πορεία του μέσα στο χρόνο, έχει το συστατικό εκείνο στοιχείο που του επιτρέπει την αλλαγή, την ενσωμάτωση νέων μουσικών μορφών αλλά και ήχων. Και εκεί ακριβώς έγκειται το μεγαλείο και η αυθεντικότητά του…”.

Μίνα Μαύρου