Εκδηλωσεις

Αγγελική Τουμπανάκη “Ulaloum” (αναβάλλεται)

Εκδηλωσεις

Αγγελική Τουμπανάκη “Ulaloum” (αναβάλλεται)

Half Note Jazz Club

Τρίτη 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου 2020

Με αγαπημένους καλεσμένους και τον Ξενοφώντα Ραράκο στην αφήγηση.

Half Note Jazz Club

Τρίτη 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου 2020

Με αγαπημένους καλεσμένους και τον Ξενοφώντα Ραράκο στην αφήγηση.

Μια ιδιαίτερη παράσταση, στην οποία ο λόγος ποιητών και τραγουδοποιών συνομιλεί με τη σύγχρονη μουσική φόρμα. Οι λέξεις-έννοιες αποκτούν μια ιδιαίτερη ηχητική δόνηση μέσα σε ένα πολυδιάστατο ηλεκτρονικό μουσικό σύμπαν. Μελωδίες, παράξενοι ήχοι, εφέ και βοκαλισμοί μετασχηματίζονται σε φως, χρώματα σκιές, δημιουργώντας μια μουσική-εικαστική αφήγηση.

Η Αγγελική συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς· Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα, Απόστολος Καλτσάς στο ηλεκτρικό μπάσο, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στο βιμπράφωνο. Μαζί υποδέχονται ξεχωριστούς καλεσμένους, την Maria Christina Harper στην άρπα και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα.

Την ίδια στιγμή, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ξενοφώντας Ραράκος μάς μυεί, με την ξεχωριστή προσωδία της φωνής του, σε στιγμές, σκέψεις, προσωπικά αφηγήματα των δημιουργών, σε κείμενα ποιητών και στις κρυμμένες ιστορίες των τραγουδιών.

Δυο μοναδικές συναυλίες με προσωπικές συνθέσεις, τραγούδια ορόσημα της jazz σκηνής, της ελληνικής και παγκόσμιας δισκογραφίας, με κοινωνικό- πολιτικό περιεχόμενο, ερμηνεύονται βιωματικά. Οι ενορχηστρώσεις είναι αφαιρετικές και βασίζονται στον σχεδιασμό ενός πολυεπίπεδου ηχητικού περιβάλλοντος με τη χρήση του live looping και ειδικών ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων, δίνουντας χώρο στη διάδραση και τον αυτοσχεδιασμό. Οι έξι μουσικοί αποδομούν τον συνηθισμένο ρόλο των οργάνων τους, διατηρώντας παράλληλα συμπαγή την ουσία της τραγουδιστικής πράξης.

Την αντιστικτική λειτουργία μουσικής και λόγου την ορίζει το ηχολαλικό «Ουλαλούμ – κραυγή της ανθρώπινης ψυχής» που αναζητά αενάως και αιωνίως το χαμένο κέντρο της ύπαρξης και αντιστέκεται στην συμβατική θέαση του βίου.

Συντελεστές

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops, Lyrics, Composition

Βαγγέλης Παρασκευαΐδης: Φυσικό & Ηλεκτρικό βιμπράφωνο, κρουστά

Απόστολος Καλτσάς: Ηλεκτρικό Μπάσο, Loops

Ηλίας Δουμάνης: Drums, Voice, Fx, Loops, Composition, Custom Design Programming

Καλεσμένοι

Maria Christina Harper: Harp, Loops

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Τρομπέτα

Στην αφήγηση ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ξενοφώντας Ραράκος

 

Συνεργάτες

Πασχάλης Κολέντσης: Ηχοληψία

Νίκος Συρίγος: Lighting Design

Κέλη Δασκαλά: Επιμέλεια κειμένων

INFO
Half Note Jazz Club
Ώρα έναρξης: 21:30

Κριτική

«Είμαι σίγουρη ότι αυτό που ζω είναι από τα καλύτερα λάιβ της φετινής σεζόν…»
“Ουλαλούμ” και Αγγελική Τουμπανάκη. Στίχοι και φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, χέρια που ζωγραφίζουν μεγάλες τροχιές στον αέρα (ή χρησιμοποιούν ακόμη και το στέρνο σαν ένα ακόμα κρουστό) έκφραση και δυναμισμός μαινάδας την μια στιγμή και παιδική τρυφερότητα την αμέσως επόμενη – κι όλα αυτά σε ανοιχτή συνομιλία με το μπάσο, τα κρουστά, το βιμπράφωνο που έχουν το δικό τους κομμάτι».
Χάρις Ποντίδα, To Spirto