Δισκογραφια

Emotional Algebra

Apostolo Kalt Orchestra

Κυκλοφορία: 16 Ιουνίου 2020

Δισκογραφια

Emotional Algebra – Apostolo Kalt Orchestra

Κυκλοφορία: 16 Ιουνίου 2020

“Εmotional Algebra” είναι ο τίτλος της τρίτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του μπασίστα, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Απόστολου Καλτσά, που σ΄ αυτό το project μας συστήνεται μέσα από το σχήμα Apostolo Kalt Orchestra.

“Εmotional Algebra” είναι ο τίτλος της τρίτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του μπασίστα, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Απόστολου Καλτσά, που σ΄ αυτό το project μας συστήνεται μέσα από το σχήμα Apostolo Kalt Orchestra.

Ενώ στις προηγούμενες δουλειές του («Μυθοτοπία», «Μικρόγειος»), που απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές, επικεντρώθηκε στην τραγουδοποιΐα, γράφοντας εκτός από τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια, στο “Emotional Algebra” εξερευνά τους δρόμους της τζαζ και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Το “Emotional Algebra” αποτελείται από 6 ορχηστρικά κομμάτια, των οποίων το ύφος εκτείνεται από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία και νοσταλγικές μελωδίες με άρωμα Μεσογείου μέχρι καθαρούς world jazz ρυθμούς.

Όπως αναφέρει ο συνθέτης: “…Άλγεβρα: (απ’ το αραβικό “al-jabr” που σημαίνει “επανένωση σπασμένων μερών”)… Αυτά τα κομμάτια έχουν γραφτεί με τη λογική ενός μαθηματικού τύπου που διατυπώνει ένα πρόβλημα και συγχρόνως οδηγεί στη λύση του. Αφού τα μαθηματικά είναι μουσική και η μουσική είναι μαθηματικά, μια συγκεκριμένη ακολουθία συγχορδιών ή διαδοχή νοτών που δομούν μια μελωδία θα μπορούσε ενδεχομένως να γεννά και να λυτρώνει ένα ατόφιο συναίσθημα…”.

Oι μουσικοί που πλαισιώνουν τον Απόστολο Καλτσά δίκαια θεωρούνται εκ των κορυφαίων στην ελληνική τζαζ σκηνή αυτή τη στιγμή. Η Αγγελική Τουμπανάκη και η Νadi Raj συμμετέχουν ως επίτιμες καλεσμένες στους βοκαλισμούς.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη

Ο Απόστολος Καλτσάς είναι ένας αναγνωρισμένος μπασίστας που έχει συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών, ως μουσικός και performer. Στις συνεργασίες του συγκαταλέγονται o αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κούτρας και πολλοί άλλοι, ενώ υπήρξε μέλος του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα, με το οποίο ηχογράφησε και περιόδευσε για σχεδόν μια δεκαετία.

Συντελεστές:
Apostolo Kalt Orchestra
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνo / πλήκτρα
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα / φλικόρνο
Γιάννης Παπαναστασίου: alto & soprano σαξόφωνο
Πάνος Τζινιόλης: τύμπανα
Απόστολος Καλτσάς: ένταστο και άταστο μπάσο, keys, κρουστά

String quartet:
Κώστας Καρακατσάνης: βιολί
Μάριος Ιβάν Παπούλιας: βιολί
Στέλλα Τέμπρελη: τσέλο
Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα
Αγγελική Τουμπανάκη : φωνή(2), Nadi Raj : φωνή(7)
Ηχοληψία, μίξη: Γιώργος Καρυώτης
To album ηχογραφήθηκε ζωντανά στο studio Sierra.

Είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφικά καταστήματα.

Κριτικές

Warm and Soul-Satisfying: “Emotional Algebra” by Apostolo Kalt Orchestra

The new CD “Emotional Algebra” by bass guitarist Apostolo Kaltsas has been inspired by summers in Greece and the complexity of our emotional state, balancing the left and right hemispheres and the cross-play between the two. The Apostolo Kalt Orchestra works magic here, each player adding something different but artistically necessary.