Προφιλ καλλιτεχνη

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Μουσικός

Προφίλ καλλιτέχνη

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Συνθέτης

H Αγάπη Τριανταφυλλίδη ανήκει στις δυναμικότερες ελληνικές παρουσίες στη διεθνή λόγια μουσική σκηνή. Κατάγεται από την Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει χαρίσει παγκοσμίως αριστοτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών και έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, γοητεύοντας με την ποιητική της έκφραση, τη μοναδική διαύγεια, λάμψη και ευγένεια των ήχων της.

Οι ακαδημαϊκές της σπουδές — Diplom, Master of Music Solo, Konzertexamen και Master of Music μουσικής δωματίου — με τους Prof. Pavel Gililov, Jacοb Leuschner και Harald Schoneweg ολοκληρώθηκαν με άριστα, αφήνοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα τα ανεξίτηλα δείγματα γραφής μιας πολύτιμης καλλιτεχνικής δύναμης. Στήριγμα των σπουδών της υπήρξαν οι υποτροφίες των Ιδρυμάτων V. Spivakov, V. Krainev, Ωνάση και ΙΚΥ.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη κατέχει εξέχουσα θέση ως concert pianist στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ρωσία. Οι εμφανίσεις της σε έγκριτες αίθουσες και οι συμπράξεις της με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες κερδίζουν εγκωμιαστικές κριτικές.

Είναι ιδρύτρια του Eros Ensemble, στενή συνεργάτις της χορωδίας του WDR (Δυτική Γερμανική Ραδιοφωνία) και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Πρωτοπορία, από το 2018.

 www.agapiano.com

Εκδηλώσεις

Κριτικές

“Η Αγάπη είναι μια πολύ ταλαντούχα πιανίστα. Έχει την απαραίτητη ποιότητα για να ασκήσει επιτυχώς το επάγγελμα της σολίστ.
Η φυσική και γεμάτη φαντασία σχέση της με τη μουσική και το πιάνο συνδυάζονται πολύ αρμονικά με την ευφυΐα και την υγιή φιλοδοξία της”

Pavel Gililov

“Η Αγάπη είναι ένα μεγάλο ταλέντο με σπάνια ευαισθησία, μουσικότητα και ερμηνευτικές ικανότητες.
Το υψηλό επίπεδο της πιανιστικής της εκπαίδευσης αποτελεί το υπόβαθρο για ένα λαμπρό μέλλον”

Vladimir Krainev

“I had the opportunity to listen a performance by the young greek Pianist Agapi Triantafyllidi. I have been attracted not only by her extraordinary technical dispositians but also her natural musicianship and sense for style”

Marián Lapšanský

Συνεντεύξεις

Η ΑΓΑΠΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΣΤΟ Allesgr

Video

Frédéric Chopin “Bolero”

R. Schumann – Romanzen Op. 94, Nr.1

Gallery