Εκδηλωσεις

Δημήτρης Μαραμής “Παλιγγενεσία”

(Η Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821)

Εκδηλωσεις

Δημήτρης Μαραμής “Παλιγγενεσία”

(Η Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821)

Ερμηνεύουν:
Κώστας Μακεδόνας
Γρηγόρης Βαλτινός
& το φωνητικό σύνολο «8tetto»

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Πέμπτη 1 Ιουλίου)
Φρούριο Καράμπαμπα Χαλκίδας (Πέμπτη 22 Ιουλίου)
Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος (Σάββατο 24 Ιουλίου)
Θέατρο Κρύας Λιβαδειά (Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου)

Ερμηνεύουν:
Κώστας Μακεδόνας
Γρηγόρης Βαλτινός
& το φωνητικό σύνολο «8tetto»

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Πέμπτη 1 Ιουλίου)
Φρούριο Καράμπαμπα Χαλκίδας (Πέμπτη 22 Ιουλίου)
Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος (Σάββατο 24 Ιουλίου)
Θέατρο Κρύας Λιβαδειά (Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου)

Tο λαϊκό ορατόριο «Παλιγγενεσία», σε σύλληψη & σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή, αποτελεί το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με συγκινησιακές κορυφώσεις, με λυρισμό και με μία σύγχρονη ματιά του δράματος της Επανάστασης του 1821, το μουσικό έργο του συνθέτη, είναι βασισμένο σε εμβληματικά ποιητικά κείμενα. Οι ερμηνευτές που ενσαρκώνουν, ο Κώστας Μακεδόνας με τις δυνατές, τραγουδιστικές του ερμηνείες, ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη φορτισμένη υποκριτική του, το φωνητικό σύνολο 8etto με τη δραματική του υπόσταση στη σκηνή, αλλά και με την καταιγιστική καταγραφή ιστορικών πράξεων μέσω graphic motion και μουσικής, ζωντανεύει μία παράσταση υψηλής αισθητικής, η οποία συγκινεί και εντυπωσιάζει.

Ακούγονται ποιητικά κείμενα στην πρωτότυπη μελοποίηση του συνθέτη, των: Διονύσιου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ιωάννη Πολέμη, Κώστα Καρυωτάκη, Πάνου Κυπαρίσση, Θανάση Χατζόπουλου, Δημοτικής Ποίησης και πεζά κείμενα των: Ιωάννη Μακρυγιάννη, Θωμά Κοροβίνη, και Παντελή Μπουκάλα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με την ανάθεση αυτή στον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Υδωρ”, Δημήτρη Μαραμή, υιοθετεί και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός διαχρονικού μουσικού έργου, που θα παραμείνει ως μία πολιτιστική παρακαταθήκη στο μέλλον.

Οι ερμηνευτές του έργου πλαισιώνονται δημιουργικά από σημαντικούς συντελεστές, όπως: Μαργαρίτα Τρίκκα (κινησιολογία), Χριστόφορος Μπρέλλης (graphic motion), Μάτα Κατσούλη (μουσική διδασκαλία), Μαριέττα Παυλάκη (φωτισμοί), Σάκης Καρασαρίνης (σχεδιασμός ήχου), Δάφνη Τσακώτα (κοστούμια), Ρούλα Λιανού (make up artist), Κωνσταντίνος Κολιούσης (hair stylist).

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο: Περικλής Τιμπλαλέξης (βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Αλέξανδρος Τράμπας (κοντραμπάσο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (κρουστά), Δημήτρης Μαραμής (διεύθυνση – πιάνο).

Φωτογραφίες: Νικηφόρος Βιδάλης

INFO
Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Προκειμένου, όμως, να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός «δελτίων εισόδου» από την Ticket Services

“…Χωρίς κανένα στόμφο, αλλά και χωρίς να υπολείπεται σε μεγαλείο, το έργο του Δημήτρη Μαραμή αποτελεί ένα πραγματικά ξεχωριστό φόρο τιμής στην Ελληνική Επανάσταση!”

«Εντυπωσίασε το Σύγχρονο Λαϊκό Ορατόριο “Παλιγγενεσία”. Aπέσπασε τις καλύτερες κριτικές και το θερμό χειροκρότημα του κοινού…»

Παναγιώτα Καρακούση, TV Star (Star Κεντρικής Ελλάδας)
«Ρίγη συγκίνησης… το κοινό συναισθηματικά φορτισμένο από το σύγχρονο λαϊκό ορατόριο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή…»
Νίκος Μωραΐτης, Ράδιο Net 101,9 FM