Προφιλ στελεχους

‘Ελλη Ρουμπέν

Γενική & Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Προφίλ στελέχους

‘Ελλη Ρουμπέν

Γενική & Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πάνω από είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Από το 1997 έως το 2002, διηύθυνε την πετυχημένη μουσική σκηνή «Τσάι στη Σαχάρα». Το 1997 δημιουργεί μαζί με τον Δημήτρη Ιωαννίδη την πολιτιστική εταιρεία «Τεχνότροπον – Artway» και από τότε συμπράττει με καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς.

Δημιουργεί παραγωγές, προτείνει και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στην παράδοση της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και τη μεταφορά της στη νεότερη γενιά με σύγχρονο τρόπο, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς, ιδρύματα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Eίναι βασικός συνεργάτης του Loutraki Festival και του Φεστιβάλ Δελφών «Το λάλων ύδωρ» από την αρχή της δημιουργίας τους και ανήκει στις βασικές ομάδες δημιουργίας και υποστήριξης θεματικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Από το 2005 έχει δημιουργήσει μαζί με τον Δημήτρη Ιωαννίδη ένα μουσικό label με ειδίκευση στην jazz, world και παραδοσιακή μουσική, έχοντας δισκογραφήσει σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας και της ευρωπαϊκής jazz και όχι μόνο σκηνής, με εξαιρετικές κριτικές.

Συμμετέχει στην παραγωγή, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής βραβευμένων μουσικών ταινιών μικρού μήκους, με ευρύ πολιτιστικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Από το 2018 ανήκει στο δυναμικό της SAE Technology Group, κάνοντας διαλέξεις για Live Management και Πνευματικά Δικαιώματα.

 

Social media:

https://www.facebook.com/elli.rouben

https://www.linkedin.com/in/elli-rouben-90358048/

Email: erouben@gmail.com