Προφιλ στελεχους

Έλενα Χριστάκου

Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων

Προφίλ στελεχους

Έλενα Χριστάκου

Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στο St. George College και Eurocentre College / Ελληνική Εταιρία Δημοσίων Σχέσεων, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ε.Δ.Σ. και διπλωματική έρευνα, με θέμα «Ο ρόλος των Δημοσίων Σχέσεων στην ιδιωτική ραδιοφωνία».

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 1989 ως Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στην εταιρεία Δ.Σ. «Emphasis – Επικοινωνιακές Εφαρμογές», όπου χειρίστηκε λογαριασμούς όπως η Διεθνής Γραμματεία Μαλλιού, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, η UpJohn και πολλές άλλες.

Το 1991 μεταπήδησε στο διαφημιστικό χώρο, αρχικά ως Public Relations & Special Events Manager στη Lamda Alpha – Grey και αμέσως μετά στην πολυεθνική Grey Advertising ως Public Relations Director, υπεύθυνη για λογαριασμούς όπως Procter & Gamble, BP, Glaxo Smithkline, Β.Α.Τ., DOW, Δέλτα και πολλές άλλες.

Το 2003 πήγε στην Ελβετία και εντάχθηκε στο δυναμικό της TSI – Lausanne Apple Computers (αντιπροσωπεία της Apple στη Λωζάνη).

To 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο, ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Αναλαμβάνει την κατάρτιση συγκεκριμένων σχεδίων επικοινωνιακής πολιτικής, προτείνοντας διαφορετικές στρατηγικές προώθησης, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε καλλιτέχνη, με κύριο γνώμονα πάντα το χτίσιμο, την καθιέρωση και συντήρηση της δημόσιας εικόνας του, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο ψηφιακό του «αποτύπωμα» και συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή των νέων καλλιτεχνικών σχημάτων.

Επιπλέον συντονίζει το Γραφείο Τύπου, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ολοκληρωμένα προγράμματα δημοσιότητας, είτε αφορούν σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, είτε σε μεγάλα projects π.χ. η συναυλία για την παρουσίαση του μουσικού έργου του Νίκου Ξυδάκη «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» στο νησί της Σπιναλόγκας (στο πλαίσιο του φακέλου υποψηφιότητας του νησιού στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco), η περιοδεία του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαραμή, η παράσταση ΒΑΒΕΛ από το χοροθέατρο Οκτάνα του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και πολλά άλλα.

Είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Loutraki Festival, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την εκτέλεση παραγωγής συναυλιών.

Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας «Παίζουμε Οικολογικά» και έχει συμμετάσχει ουσιαστικά στην παραγωγή και σκηνοθεσία των βραβευμένων οπτικοακουστικών έργων, «Ερωτόκριτος» (με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών) και «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας» (με τη συμμετοχή 120 καλλιτεχνών).

https://www.facebook.com/elenachristakou

Επικοινωνία: elenachristakou@gmail.com