Εκδηλωσεις

Το «Drums & Voice Jazztronica Duet» στο Athens Music Week 2020

Εκδηλωσεις

Το «Drums & Voice Jazztronica Duet» στο Athens Music Week 2020

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ώρα 8 μ.μ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Online Εκδήλωση

Η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης, που αποτελούν το πρωτοποριακό σχήμα «Drums Voice Jazztronica Duet», θα είναι μία από τις ελληνικές συμμετοχές  στο Διεθνές Συνέδριο και Φεστιβάλ ′′Showcases′′, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής Αθηνών.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ώρα 8 μ.μ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Online Εκδήλωση

Η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης, που αποτελούν το πρωτοποριακό σχήμα «Drums Voice Jazztronica Duet», θα είναι μία από τις ελληνικές συμμετοχές στο Διεθνές Συνέδριο και Φεστιβάλ ′′Showcases′′, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής Αθηνών.

Ο Ηλίας Δουμάνης – drummer, συνθέτης, καθηγητής, mixed-media practitioner – διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, τον συνδυασμό τού drumming με την τεχνολογία. Η Αγγελική Τουμπανάκη – βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, PhD, sound experimentalist – μελετά και διδάσκει το μηχανισμό της φώνησης και πειραματίζεται με τις «εκτεταμένες» φωνητικές τεχνικές, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό.

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το πρωτοποριακό Nu Jazz project «Drums & Voice Jazztronica Duet», παρουσιάζοντας προσωπικές συνθέσεις και κομμάτια της jazz σκηνής. Με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, προγραμμάτων και τις real time λούπες, διευρύνουν το συνηθισμένο ρόλο των τυμπάνων και της φωνής, αποδομούν τις φόρμες, δημιουργούν ηχητική πολυσημία, συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο συναισθητικό σύμπαν.

Φέτος επιλέχθηκαν να λάβουν μέρος στο Διεθνές Συνέδριο και Φεστιβάλ ′′Showcases′′, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής Αθηνών, ως μία από τις ελληνικές συμμετοχές, παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

INFO
Athens Music Week 16 – 21 Ιουνίου 2020
Online εκδήλωση: Παρασκευή 19 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 20:00