Classical – Contemporary

Classical – Contemporary

Classical – Contemporary

duo_aura

DUO AURA

Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil

«Classic without frontiers …»

 Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Eλληνίδα πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστα Nil Kocamangil, οι οποίες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το DUO AURA.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Nil Kocamangil, δύο ισχυρές προσωπικότητες μοναδικής ακτινοβολίας με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η κάθε μία, ενωμένες από την Αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους έχουν κερδίσει το ευρωπαικό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα αξιώσεων.

Στις συναυλίες τους ερμηνεύουν έργα των Edward Grieg, Sergei Rachmaninoff και Astor Piazzolla, αλλά και Νίκου Σκαλκώτα και νεότερων ελλήνων και τούρκων συνθετών.

Μία συνεργασία που τονίζει ότι η Μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Το DUO AURA εμφανίζεται συχνά και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Με αφορμή την κυκλοφορία του cd τους από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης την Άνοιξη του 2019, με ηχογράφηση από τις περσινές συναυλίες στον Κήπο του ΜΙΕΤ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2018, θα πραγματοποιήσουμε επιλεγμένες εμφανίσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2019.

 

Λίγα λόγια για το DUO AURA 

Ένας πρότυπος δεσμός αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης ενώνει άρρηκτα δύο διαπρεπείς νεαρές καλλιτέχνιδες στην κατεύθυνση εμβάθυνσης και ερμηνείας έργων μεγάλων συνθετών.

Οι εμφανίσεις τους κατακτούν αξιοθαύμαστα επίπεδα, ενώ αποκαλυπτικά αισθητικά στοιχεία και δεξιοτεχνικές αρετές των ερμηνειών τους επαινούνται με έμφαση από τους ειδικούς της λόγιας μουσικής.

Ο σεβασμός και η ανάδειξη των έργων που προσεγγίζουν εγείρει τον ενθουσιασμό των ακροατών και το ενδιαφέρον πολλών εν ζωή συνθετών, που συνθέτουν κομμάτια για το DUO.

Το DUO AURA αποπνέει το άρωμα μιας ανεκτίμητης συνεργασίας η οποία συνθέτει και καταθέτει το ταλέντο, τη γνώση, την αγωνιστική διάθεση και την πηγαία ευγένεια των μελών του στο βωμό της ειρήνης μεταξύ των λαών, της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού τους.

Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.

Το DUO AURA πραγματοποίησε το 2018 σημαντικές εμφανίσεις στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, με έναρξη τη συμμετοχή τους στο  πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στον Κήπο του ΜΙΕΤ, από όπου θα κυκλοφορήσει και το πρώτο τους cd, την Άνοιξη του 2019.

Nil Kocamangil         

Κορυφαία τσελίστα της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον τύπο με το ισχυρό, έντονο και  βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ  και απέσπασε αξιόλογες κριτικές.  Μέλος της  Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, συχνά συμπράττει  με σημαντικές ορχήστρες της Τουρκίας και της Ευρώπης, καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου και παράλληλα ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στην ανώτατη μουσική Ακαδημία της Λειψίας, με τον Prof. P. Bruns.     

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστα, με λαμπρή διεθνή διαδρομή.
Η εμφάνισή της στο Κρεμλίνο μόλις δεκατριών ετών, ως μοναδική Ελληνίδα υπότροφος του ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας, αποτύπωσε ανεξίτηλα δείγματα της αστραφτερής τεχνικής και σπουδαίας αισθητικής των ερμηνειών της. Από τις σημαντικότερες νίκες της το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Hummel της Σλοβακίας, καθιέρωσε τη φήμη της σε μια μοναδική εκτέλεση του 3ου κοντσέρτου Μπετόβεν με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σλοβακίας. Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη έχει τιμηθεί με τις υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στο πλευρό του Prof. P. Gililov και του Prof. J. Leuschner. Από το 2018 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας.

 

Σχετικά links:

www.agapiano.com
www.nilkocamangil.com

 

Duo Aura – Schumann : 5 pieces dans le style populaire op.102

https://www.youtube.com/watch?v=SrYRBxB2SnU

Agapi plays Danzas Argentinas by A. Ginastera Op.2 – Nr.3 / feat. dance!

https://www.youtube.com/watch?v=s_O3iPrDOos

Nil Kocamangil plays Rachmaninov

https://www.youtube.com/watch?v=E2vgzCSDNi4

Comments are closed.

© Artway· 1997 - 2021 · All rights reserved.