Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

Ηρώδειο

H πολιτιστική εταιρεία Τεχνότροπον – Artway δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού. Ιδρύθηκε το 1997. Χάρη στο σημαντικό δίκτυο συνεργατών που έχει αναπτύξει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει κατακτήσει την αναγνώριση της καλλιτεχνικής κοινότητας και του κοινού. Η προσέγγιση που έχει υιοθετήσει και υπηρετεί συμπυκνώνεται στη φράση «υψηλή αισθητική και ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς».

Συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:

  • Παραγωγή και διοργάνωση παραστάσεων, συναυλιών και μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, σε συνεργασία έγκυρους φορείς, αναλαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση μιας ιδέας: εύρεση χώρου, αναζήτηση χορηγών, ticketing, δημοσιογραφική κάλυψη και διαφημιστική προβολή.
  • Διοργάνωση, σχεδιασμός και υλοποίηση Φεστιβάλ.
  • Καλλιτεχνική διεύθυνση πολιτιστικών χώρων.
  • Ανακάλυψη, παρουσίαση, προώθηση (management – booking) νέων ταλαντούχων αλλά και ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμφανίζονται σε εμβληματικά θέατρα και σημαντικούς χώρους πολιτισμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
  • Πολιτιστική διαχείριση της ελληνικής λογοτεχνικής και μουσικής κληρονομιάς, μέσω της υλοποίησης διαφορετικών και πρωτοποριακών καλλιτεχνικών δράσεων (projects).

H πολιτιστική εταιρεία Τεχνότροπον – Artway διαθέτει μακρόχρονη και κυρίως αξιοσημείωτη παρουσία στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμικό πεδίο, χάρη στη συνεργασία της με διακεκριμένους δημιουργούς, αναγνωρισμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με στόχο ειδικότερα την παρουσίαση στο κοινό αξιόλογων δημιουργών και νέων καλλιτεχνικών τάσεων η εταιρεία προχώρησε το 2005 στη σύσταση μουσικού label, με ειδίκευση στον χώρο της jazz και world μουσικής. Βασική μέριμνα, και σε αυτή την πρωτοβουλία, παραμένει η δημιουργική αλληλεπίδραση ελλήνων και ευρωπαίων καλλιτεχνών που προωθούν τον διαπολιτισμικό διάλογο.

Επιπλέον συνεισφέρει, με τις δράσεις της, στην ανάδειξη, ανάπτυξη και διάδοση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας και στην έκφρασή της, προωθώντας τη γόνιμη σύμπραξη ελλήνων καλλιτεχνών με ομότεχνους στο εξωτερικό, οι οποίοι εκκινούν από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια, αλλά παντρεύουν με μοναδικό τρόπο την παράδοση με τις μοντέρνες αναζητήσεις στον χώρο της Τέχνης.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία έχει αναλάβει την παραγωγή, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής μουσικών ταινιών μικρού μήκους, με κοινωνικό ή ιστορικό περιεχόμενο, οι οποίες έχουν βραβευθεί.

Με δυο λόγια, μένοντας πιστή στην αρχική της πεποίθηση όσον αφορά την επίτευξη υψηλής ποιότητας χωρίς συμβιβασμούς και με την πολύτιμη εμπειρία που πλέον διαθέτει στον χώρο της παραγωγής και προώθησης καλλιτεχνικών δράσεων, η εταιρεία Τεχνότροπον – Artway πιστεύει πως η υπεράσπιση και προώθηση του πολιτισμού έχει αναμφίβολα ως στόχο να εκπαιδεύσει ή να διδάξει, αλλά πρωτίστως πετυχαίνει να διευρύνει τους ορίζοντές μας, εκφράζοντας τη βαθύτερη και ουσιαστική ανάγκη όλων μας να έρθουμε σε επαφή με το ωραίο, να ανακαλύψουμε και να αγκαλιάσουμε το διαφορετικό. Τα ιδρυτικά μέλη και οι συνεργάτες της εταιρείας, με μεράκι και γνώση, στοχεύουν στην παροχή υψηλών υπηρεσιών στο πεδίο της Τέχνης, προβάλλοντας τον πολιτισμό της Ελλάδας, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, με τον αποτελεσματικότερο και αισθητικά άρτιο τρόπο.

Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεών μας ανά έτος.

Έτος 2012

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ
Μια μεγάλη συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών και συνεργατών της κορυφαίας αυτής ελληνίδας της παράδοσης.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΓΟΥΡΖΗ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ JAZZ FESTIVAL ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Συμμετοχή με το Harris Lambrakis Quartet, που ήταν και η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ.

JAZZ FESTIVAL ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ
Trilogia & Yiorgos Psihoyios trio + guests

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙΤΗΣ ΚΟΥΛΛΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑ & Μ. ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΤΟ BASEL της ΕΛΒΕΤΙΑΣ για τα 20 χρόνια του Συλλόγου Φίλων της Ελλάδας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ με τη συμμετοχή της ALEXANDRA GRAVAS, του GUNTHER EMMERLICH, του Σπύρου Κλείσσα και της Fide Koksal στην ALTE OPER FRANKFURT για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS.

C.D. – «Yiorgos Psihoyios in Paris»
Κυκλοφορήσαμε το τέταρτο c.d. του Γιώργου Ψυχογιού, με εξαιρετικές κριτικές.

C.D. – «Meteora»
Κυκλοφορήσαμε το δεύτερο c.d. του Harris Lambrakis Quartet με τίτλο «Meteora».

Έτος 2011

JAZZ PANORAMA – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
Διοργάνωση του 1ου Jazz Φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση) με τα σχήματα: Harris Lambrakis Quartet – guest: Andrea Romani από την Ιταλία, George Trantalidis – George Kontrafouris – guest: Gilad Arzmon από το Ισραήλ και Mode Plagal – guest: Abdelmajid Bekkas από το Mαρόκο.

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON – ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Διοργάνωση 2ήμερου αφιερώματος στον Μίμη Πλέσσα, με 23 τραγουδιστές, 2 συγκροτήματα, λαϊκή ορχήστρα και 3 χορωδίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Ασλανίδου, Παναγιώτης Πετράκης, Νάντια Μπουλέ, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέττα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Maria Markesini και πολλοί άλλοι.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ
Συναυλίες μελοποιημένης ποίησης – αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή με τον Κώστα Μακεδόνα και την Αναστασία Μουτσάτσου.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ SMYRNA
Περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.

THE BURGER PROJECT – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Περιοδεία σε πόλεις της Γερμανίας, διοργανώνοντας 6 sold out συναυλίες.

C.D. – «The art of melancholy»
Κυκλοφορήσαμε το τρίτο c.d. του Γιώργου Ψυχογιού με τίτλο «The art of melancholy» με την υποστήριξη της Syntax Πληροφορικής.
Έτος 2010

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ
Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τον Παντελή Θαλασσινό, την Αναστασία Μουτσάτσου και την Μπέσσυ Μάλφα στην απαγγελία ποιημάτων. Σε πολλές παραστάσεις παραβρέθηκε και η ίδια η κόρη του ποιητή.

NO SHAKESPEARE PLEASE
Περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης «No Shakespeare please» με τους: Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκο Ψαρρά, Κρατερό Κατσούλη και πολλούς άλλους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Διοργάνωση συνεδρίου στο Intercontinental και μεγάλης συναυλίας του Μίμη Πλέσσα, με διεθνές ρεπερτόριο στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη ακούστηκαν σε 8 γλώσσες, από καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου, την Νίνα Λοτσάρη, τον Μίμη Πλέσσα και την Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αφορμή την έλευση του Jacques Diouf στη χώρα μας, Προέδρου των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο τιμητικών εκδηλώσεων από κυβερνητικούς εκπροσώπους και την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

PALAIS DES BEAUX ARTS – ΒΕΛΓΙΟ & CONCERTQEBOUW – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Συναυλίες της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου.

C.D. – «Ανοιχτή Θάλασσα»
Κυκλοφορήσαμε το c.d. του συγκροτήματος Ανοιχτή Θάλασσα, με την υποστήριξη του Μελωδία.

Έτος 2009

YOUSSOU N’DOUR – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΟΑΚΑ
Μεγάλη συναυλία στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, του διεθνούς αφρικανού καλλιτέχνη, με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και της Πρεσβείας της Ακτής Ελεφαντοστού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡKΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΛΛΑΣ
Εορτασμός των 70 ετών του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με μια μοναδική συναυλία στο Παλλάς. Συμμετείχε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Χορωδιακό Σύνολο, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Βασιλική Λαβίνα και ο Αλέξανδρος Μπελλές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Συναυλία αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τη Μετανάστευση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του 17th OSCE Economic & Environmental Forum. Συμμετείχαν η Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Βασιλική Λαβίνα, ο Marc Grauwels στο φλάουτο και πολλοί άλλοι συντελεστές.

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2010
Οργάνωση της συναυλίας του Γιάννη Μαρκόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Θερμοπύλεια 2010. Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες, συμμετείχαν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γρηγόρης Βαλτινός, Ορχήστρα, Χορωδία και πολλοί άλλοι συντελεστές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Διοργάνωση της εκδήλωσης – παρουσίασης “Γενιά του ’30″ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Χορωδία και ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ελένη Πέτα. Στην αφήγηση ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Νάντια Μουρούζη.
Διοργάνωση της εκδήλωσης “Νέοι Δημιουργοί” με τη συμμετοχή ταλαντούχων εκπροσώπων της Νέας Γενιάς Δημιουργών, από διάφορα είδη της μουσικής.

“CARGO” ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ – ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
Ένα ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου… Περιοδεία στην Ελλάδα με μια πολύ διαφορετική μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη.

“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ”
Το 2009 ανακυρύχτηκε “Έτος Γιάννη Ρίτσου” από το ΥΠ.ΠΟ. Με δυο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, αφηγήτρια την Μπέσσυ Μάλφα και την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής Έμμετρον, διοργανώσαμε δύο μεγάλες συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και στην Αρεόπολη Λακωνίας. Στην παράσταση προβλήθηκε ανέκδοτο υλικό για τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, που μας δόθηκε από την κόρη του, Έρη Ρίτσου.

ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Παρουσίαση του νέου c.d. της Σόνιας Θεοδωρίδου, με τίτλο “Sonia Theodoridou sings Jacques Brel”, που κυκλοφορεί από την ολλανδική εταιρεία Et’cetera.

Έτος 2008

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
ΙΑΝΟΣ – Ο Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»
Με την Αναστασία Μουτσάτσου & τον Παναγιώτη Μάργαρη
Για όλα τα Σάββατα του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2008, ο Νότης Μαυρουδής με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Παναγιώτη Μάργαρη βρέθηκαν στον Ιανό, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ».

OΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Μεγάλη συναυλία ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Αλκίννο Ιωαννίδη, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – ΠΑΛΛΑΣ
Διήμερη συναυλία – “Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο” του Μίμη Πλέσσα, με τίτλο “Ποιος το ξέρει”. Συντελεστές: Μπέσσυ Μάλφα, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Πέτα, Εύη Σιαμαντά και Σπύρος Κλείσσας. Προβολή οπτικού υλικού με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του ένδοξου Ελληνικού Κινηματογράφου και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Δημήτρη Χορν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Περιοδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Λάκη Χαλκιά, την Βασιλική Λαβίνα σε Δήμους της Ελλάδας.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
Περιοδεία με τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο ¨Ο Νότης Μαυρουδής συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι¨.

CABARET BERLIN
Ένα αφιέρωμα στα καμπαρέ του κόσμου, Μια παράσταση που δημιούργησε ο Σάκης Παπαδημητρίου, με ερμηνεύτρια τη Γεωργία Συλλαίου και τον Στέργιο Βαλιούλη στο πιάνο, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Guru Jazz Club.

Κυκλοφορήσαμε τρία c.d.
Maria Markesini – ¨The Mimis Plessas songbook¨ μια μοναδική παραγωγή που έγινε στην Ολλανδία με την μοναδική Ελληνο – Ολλανδέζα performer της jazz και τη συνοδεία δύο εκ των γνωστότερων συγκροτημάτων της Ολλανδίας, με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Το δεύτερο c.d. του Γιώργου Ψυχογιού με τίτλο ¨Ressurrection … a jazz sensation 2¨ με την υποστήριξη της Syntax Πληροφορικής.

Σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορήσαμε το ¨Παραμύθι της Γέφυρας¨ με αφηγητές την Πέμη Ζούνη και τον Γιάννη Βόγλη. Μέρος των εσόδων του c.d. δίδονται στα Εκπαιδευτήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Πάτρας και Ναυπάκτου, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έτος 2007

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΟΓΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
¨Αιώνες μακριά από την Αλάσκα¨
Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση της διακεκριμένης ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Πέμης Ζούνη, περιόδευσε στην Ελλάδα τον Χειμώνα και την Άνοιξη του 2007, με ιδιαίτερη επιτυχία. Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Πάτρα, Ρέθυμνο Ηράκλειο, Χανιά, Ανώγεια Κρήτης, Λαμία, Σύρος, Ξάνθη

ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – MARIA MARKESINI
Bart De Win Quartet & Jurriaan Berger Quartet
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και με την υποστήριξη της Γέφυρας Α.Ε.

BIOS
Αudiovisual project “Nosferatu” – ¨Βωβός κινηματογράφος και Μουσική¨
Γεωργία Συλλαίου, φωνή / Σάκης Παπαδημητρίου, πιάνο

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟ ¨Μες τη λάβρα του θέρους¨
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

ΔΗΛΟΣ
KLAUDIA DELMER – ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
“Στα μονοπάτια του φεγγαριού”

OΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Mεγάλη συναυλία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Ηλείας
Μίμης Πλέσσας – Μάριος Φραγκούλης
Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς και συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

Κυκλοφορήσαμε δύο c.d.
Μίμης Πλέσσας – Klaudia Delmer / Lamar – ¨Οι Δρόμοι της Θάλασσας¨
με νέα κομμάτια του Μίμη Πλέσσα πάνω σε ποίηση Ισπανών και ποιητών και το πρώτο c.d. του διακεκριμένου κλασικού και τζαζ πιανίστα και ακορντεονίστα Γιώργου Ψυχογιού, με τίτλο ¨Love Obsession¨, με την υποστήριξη της Syntax Πληροφορικής.

Έτος 2006

ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2006
¨ΚΙΘΑΡΟΤΟΠΙΕΣ – ΚΙΘΑΡΟΤΡΟΠΙΕΣ – ΚΙΘΑΡΟΜΟΡΦΙΕΣ¨
Με τις κιθάρες του ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ
Μαζί τους: ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
¨Αίθριες Νύχτες¨ - ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Δήμων σε όλη την Ελλάδα και Περιοδεία με τους καλλιτέχνες: Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Γιάννη Σπανό, Μαίρη Λίντα Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Θωμαϊδη, Μίλτο Πασχαλίδη κ.α.

Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

Δημιουργία του δικού μας δισκογραφικού label, σε συνεργασία με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία POLYTROPON της Θεσσαλονίκης και διακίνηση της εταιρείας Universal.

Κυκλοφορήσαμε εντός του 2006 το c.d. ¨Jazz the way we like it¨, με το αυθεντικό Jazz Quartet του Μίμη Πλέσσα, σε μια ζωντανή ηχογράφηση στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του 17ου Εθνο – Τζαζ Φεστιβάλ των Δημητρίων, με πολύ καλές κριτικές.

Έτος 2005

Συναυλία του Μίμη Πλέσσα. στο Ηρώδειο
στην Τελετή Έναρξης των 50 ετών του Φεστιβάλ Αθηνών, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ερμηνευτές την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τους λυρικούς τραγουδιστές Αντώνη Κορωναίο και Βασιλική Καραγιάννη, συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα και πλήθος άλλων καλλιτεχνών.

Συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βαθύφωνου Ζοζέ Βαντάμ, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Κώστα Μακεδόνα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Χοροθέατρο της Σοφίας Σπυράτου και πλήθος άλλων καλλιτεχνών.

Μουσική Παράσταση του Λουδοβίκου των Ανωγείων στη Μικρή Επίδαυρο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Περιοδείες του Μίμη Πλέσσα και του Νότη Μαυρουδή σε Δήμους της Ελλάδας.

Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

Έτος 2004

Αναλάβαμε την πλήρη διοργάνωση της περιοδείας του περιοδικού Δίφωνο με τίτλο ¨Το δίφωνο ταξιδεύει στην Ελλάδα¨ με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Ορφέα Περίδη σε Μουσικές Σκηνές και Θέατρα της Ελληνικής Περιφέρειας, που στέφτηκε με ιδιαίτερηεπιτυχία.

Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου με το έργο ¨Ωκύπους Λούης¨ που συνέθεσε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο Δήμο Αμαρουσίου.

Διοργανώσαμε σειρά συναυλιών στην Ελληνική περιφέρεια συμμετέχοντας στα καλοκαιρινά Φεστιβάλ, με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη και τον Haig Yazdjian, τον Μίμη Πλέσσα, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Νότη Μαυρουδή, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Κώστα Θωμαϊδη και τον Μίλτο Πασχαλίδη κ.α.

Διοργανώσαμε τη συναυλία – παρουσίαση του δίσκου του Γιώργου Καζαντζή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δ. Ζερβουδάκης, Π. Θαλασσινός, Π. Θεοχαρίδης, Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Ορφέας Περίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Έτος 2003

Αναλάβαμε τις Εκδηλώσεις της ¨Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2003¨, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ με κορυφαίους Συνθέτες, η ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και πολλοί επώνυμοι ποιητές και καλλιτέχνες.

Στις 28 Ιουνίου 2003, διοργανώσαμε στον Τύμβο του Μαραθώνα, που για πρώτη φορά ανοίχτηκε στο κοινό με πολιτιστική εκδήλωση, την μουσική παράσταση του Γιάννη Μαρκόπουλου με τίτλο ¨Η Λειτουργία του Ορφέα¨. Στη συναυλία συμμετείχαν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, η Σοφία Μιχαηλίδη και η Βασιλική Λαβίνα. Στην αφήγηση ήταν ο Κώστας Καζάκος, ενώ συμμετείχαν οι Χορωδίες της Δ.Ε.Η. και της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς και η Ορχήστρα ¨Παλίντονος Αρμονία¨.

Είχαμε την πλήρη οργάνωση των εκδηλώσεων ¨ΤΟ ΔΙΦΩΝΟ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ¨ με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής, όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μαριώ κλπ, τον Ιούλιο του 2003.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 11 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα

Περιοδεύσαμε με πλήθος καλλιτεχνών σε φεστιβάλ της Ελλάδας, από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο του 2003.

Έτος 2002

Υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Αθηνών, της Κυπριακής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων, διοργανώσαμε την ¨Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης¨ με παράλληλες εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μουσείο Φρυσίρα, στο Σπίτι της Κύπρου και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ήταν ¨Ποίηση και Καθημερινότητα¨.

Διοργανώσαμε τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στις 30 Μαΐου 2002, με τίτλο ¨Ιωβηλαίον¨ για τον εορτασμό των 50 χρόνων του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή, που θεωρήθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες, πολυπληθέστερες και πιο καλά οργανωμένες συναυλίες του Ηρωδείου των τελευταίων ετών.
Ερμήνευσαν: Μαρινέλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Κώστας Χατζής και Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ σολίστ ήταν ο Στέφανος Κορκολής. Συνόδευσε η Ορχήστρα των Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου, η Χορωδία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και πλήθος άλλων συντελεστών.

Διοργανώσαμε την συναυλία του Μίμη Πλέσσα και του Στέφανου Κορκολή στο Θέατρο Λυκαβηττού για λογαριασμό των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο νοσοκομείο Παίδων Α. & Π. Κυριακού, για τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

To καλοκαίρι του 2002 ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα με αξιόλογες παραστάσεις, μουσικές και θεατρικές και κυρίως με την περιοδεία του Μίμη Πλέσσα σε όλα τα Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 9 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2002, υπό την αιγίδα της Unesco, διοργανώσαμε στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά την παράσταση της Πρώτης Παγκόσμιας Εκτέλεσης του ¨Ύμνου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας¨ , που ανέθεσε η Διεθνής Unesco στο Μίμη Πλέσσα.

Στις 27 Νοεμβρίου 2002 διοργανώσαμε στο Μέγαρο Μουσικής τη συναυλία με την οποία ο Συνθέτης Μίμης Πλέσσας έκλεισε τον εορτασμό των 50 χρόνων του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή. Παρουσιάσαμε το Ορατόριο ¨Κοσμάς ο Αιτωλός¨ με τον Γρηγόρη Βαλτινό και σε πρώτη επανεκτέλεση μετά το δίσκο με τον Γιάννη Πουλόπουλο, ο ¨Δρόμος¨ του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση.

Διοργανώσαμε Μουσικές και Θεατρικές Παραστάσεις σε Ελληνικά Τοπία με φυσικό κάλλος, όπως το Ενετικό Γεφύρι στο Μοναστήρι του Πρέβελη, την Αρχαία Ελεύθερνα στο Αρκάδι στην Κρήτη, στην ορεινή Γορτυνία, το Δασκαλιό της Κερατέας, το Κάστρο της Ναυπάκτου κ.α.

Διοργανώσαμε και κάναμε θεσμό το «Φοινίκειο Φεστιβάλ» στο Νότιο Ρέθυμνο Κρήτης.

Παράσταση – μελέτη πάνω στην Κρητική Λύρα, σε συνεργασία με το Μ. Παπαδάκη.

Οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο

Μουσικές παραστάσεις – Αφιερώματα σε Ποιητές και Συνθέτες.

Το Χειμώνα του 2002, για λογαριασμό της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδας περιοδεύσαμε σε μεγάλες πόλεις με τους συνθέτες Μίμη Πλέσσα και Στέφανο Κορκολή, με σκοπό τα έσοδα των παραστάσεων να διατεθούν για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Αναλάβαμε την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής σκηνής «ΖΟΟΜ» και παρουσιάσαμε μουσικά προγράμματα με δρώμενα και προβολές με τον Μίμη Πλέσσα, Λένα Αλκαίου, Γιώργο Νινιό, Σαβίνα Γιαννάτου, Χειμερινοί Κολυμβητές κ.α.

Οργανώσαμε πρωτοποριακές παραστάσεις στο θέατρο «ΧΟΡΟΡΟΕΣ» με Μουσική, Θέατρο, Χορό, Εικαστικά

Έτος 2001

Διοργανώσαμε την 1η Πολιτιστική Βαλκανική Συνάντηση με Τηλεμαραθώνιο, για λογαριασμό της ¨Χάρτας του Ρήγα¨, υπό την προεδρία του Κώστα Γεωργουσόπουλου,στην οποία συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες από το χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και της Πολιτικής.

Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώσαμε την ¨Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης¨ με εκδηλώσεις στο Μουσείο Μπενάκη, στο Θέατρο Καρέζη, στο Σπίτι της Κύπρου και στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων. Τιμώμενοι ποιητές ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, με παράλληλο θέμα την Ποίηση του Νερού.

Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων διοργανώσαμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα τιμώντας το Έτος Γιάννη Ρίτσου, 10 χρόνια από το θάνατό του.

Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και του Υπουργείου Πολιτισμού αναλάβαμε μια σειρά παραστάσεων για το Έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Παρουσιάσαμε την Παράσταση – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τίτλο ¨50 Χρυσά Χρόνια¨ του Μίμη Πλέσσα, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 27 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Διοργανώσαμε μερικές από τις εκδηλώσεις της Αρμένικης Πρεσβείας για τον εορτασμό των 1.700 χρόνων Χριστιανισμού στην Αρμενία, στη Λυρική Σκηνή
και στο Πνευματικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

Οργανώσαμε αφιέρωμα στο παιδί με θέατρο δρόμου και θεατρικό παιχνίδι στον πεζόδρομο της Ερμού στο Δήμο Αθηναίων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Έτος 2000

Τιμώντας το Έτος Σεφέρη, διοργανώσαμε συναυλίες και ποιητικά δρώμενα σε μεγάλους Δήμους της χώρας και στα Βουρλά της Τουρκίας, γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργάνωσε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 11 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα Δημοσιογραφίας εκδίδει τη διμηνιαία εφημερίδα του «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΥ ΤΕΧΝΗΣ» με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με θέματα πολιτιστικά, κοινωνικά, ανθρωποκεντρικά.

Δυο αξιόλογες θεατρικές μας παραγωγές παρουσιάστηκαν στο θέατρο Φανάρι με το έργο του Γιάννη Παπάζογλου, «Ο χορός των Φαντασμάτων» και το έργο του Τζο Όρντον «Αυτά που είδε ο μπάτλερ».

Διοργανώσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Κολωνού μεταμεσονύκτιες μουσικές Βραδιές για Νέους με τον τίτλο «Περιμένοντας να ξημερώσει» και παρουσιάζουμε το πρώτο μας C.D.με τίτλο «Ωδικώς».

Έτος 1998 και 1999

Δημιουργήσαμε Γραφείο Οργάνωσης Συναυλιών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, με ειδίκευση στις ποιοτικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Παράλληλα με τη λειτουργία του ¨Τσάι στη Σαχάρα¨, οργανώσαμε συναυλίες και συνεργαστήκαμε με Πνευματικά Κέντρα και Πολιτιστικές Μουσικές Σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

Από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στο χώρο του «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΥ ΤΕΧΝΗΣ» εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Στις 24 Απριλίου 1999, με αφορμή τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία, οργανώσαμε αντιπολεμική εκδήλωση με τραγούδια και ποιήματα για την Ειρήνη στα Βαλκάνια που είχε επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράκης.

Η Παιδική Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε το έργο του Γεράσιμου Σπάθη «Οι περιπέτειες του Καφεδάκη» για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικά σχολεία.

Διοργανώσαμε μεγάλη Συναυλία Αγάπης σε συνεργασία με τα 15μελή συμβούλια των μαθητών 47 σχολείων της Αθήνας, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Έτος 1997

Σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, διοργανώσαμε διήμερη συναυλία στο Λυκαβηττό, για το Παγκόσμιο Έτος των Προσφύγων, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής έντεχνης αλλά και ροκ σκηνής, όπως ο Δ. Σαββόπουλος, η Έλλη Πασπαλά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, τα Ξύλινα Σπαθιά και άλλοι.

Ξεκινήσαμε τα Θεατρικά δρώμενα, προσφέροντας παραστάσεις με το έργο «Θαυμαστή Μπαλωματού» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Αναλάβαμε τη Μουσική – Πολιτιστική Σκηνή ¨Τσάι στη Σαχάρα¨, την οποία και διαχειριστήκαμε ως το 2002 με ποιοτικές Μουσικές Παραστάσεις, και Βήμα Νέων Δημιουργών, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Εκθέσεις Φωτογραφίας και Ζωγραφικής και δημιουργήσαμε, τα ¨Κυριακάτικα Πρωινά για Παιδιά¨ σε συνεργασία με το Γ΄ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.

Comments are closed.

© Artway· 1997 - 2021 · All rights reserved.