Discography

Discography

Μια διαδρομή από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ

 • Release date: 01-Nov-2013
 • Label: Artway – Technotropon
 • Catalog #: Ηλίας Ανδριόπουλος

 1. Play

  Αργοναύτες

 2. Play

  Άνεμος της Παναγιάς

 3. Play

  Ελένη

 4. Play

  Τραγούδι του παλιού καιρού

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Θεοδώρα Μπάκα
Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Το διπλό cd  που κρατάτε στα χέρια σας, να το λογαριάσετε περισσότερο – παρακάμπτοντας ίσως κάποιες τεχνικές ατέλειες- σαν ηχητικό ντοκουμέντο μιας δυνατής στιγμής, που ξεπέρασε τα όρια μίας συνηθισμένης, συμβατικής συναυλίας και εξελίχθηκε ως πράξη υψηλής καλλιτεχνικής τελετουργίας.

Κυριευμένοι, από την μουσική και τον λόγο, όσοι βρεθήκαμε στην σκηνή και στις πέτρες του Αρχαίου Θεάτρου τις δύο φεγγαρόφωτες νυχτιές του Ιουλίου, ενώσαμε τις ψυχές μας σαν μύστες παμπάλαιων μυστηρίων, για να μεταλάβουμε την ακατανίκητη σαγήνη, που μόνο η αληθινή τέχνη μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα νομίζω, θα τα εντοπίσετε και θα τα εξηγήσετε μόνοι σας, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.  Γιατί κατέληξα σε ένα τόσο αφαιρετικό μουσικό σύνολο; Γιατί επέλεξα τους συγκεκριμένους ερμηνευτές και όχι κάποιους άλλους;  Γιατί επιμένω σχεδόν μόνος σε έναν μικρόψυχο καιρό, όταν αρκετοί συνάδελφοί μου με επικοινωνιακούς τρόπους ανταγωνίζονται να κερδίσουν τις εντυπώσεις,  προσπερνώντας την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων;  Βέβαια αυτό είναι μία πικρή ιστορία, που δεν θα ήθελα να επεκταθώ…

                                                                 Η. Α.

                                                     Νοέμβρης 2013

Ένα μοναδικό cd που μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ». Το διπλό cd περιέχει ένα πραγματικά σημαντικό ηχητικό ντοκουμέντο, μιας συναυλίας κορυφαίας ποιότητας. Ένα διπλό cd γεμάτο με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, ειδομένα μέσα από μια νέα ενορχηστρωτική ματιά και παιγμένα, θαρρείς, στο φυσικό τους χώρο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από δύο εξαιρετικές συναυλίες που έγιναν ως παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 2013.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Θεοδώρα Μπάκα και οι αδερφές Βουγιουκλή ως ερμηνευτές των έργων, ΩΔΑΙ του Ανδρέα Κάλβου, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ του Οδυσσέα Ελύτη, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ του Μάνου Ελευθερίου και του Μιχάλη Μπουρμπούλη, ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ των Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου και Μάνου Ελευθερίου και ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ του Μιχάλη Μπουρμπούλη, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσδίδουν μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα ματιά σε σημαντικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας το λόγο μεγάλων ποιητών και κορυφαίων στιχουργών.

Οι μουσικοί, Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, Ηρακλής Ζάκας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο και Αλέξανδρος Μποτίνης στο τσέλο αποδεικνύουν ότι ανήκουν στη γενιά προικισμένων και ταλαντούχων μουσικών.

Ο ήχος των παραστάσεων της Μικρής Επιδαύρου ανήκει στον Γιάννη Παπαδόπουλο και
η τεχνική επεξεργασία του ηχητικού υλικού στον Δημήτρη Ντούλια.

Το cd είναι μια παραγωγή των Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αργοναύτες. Κυκλοφορεί από την Artway/ Polytropon στον Ιανό και σε κεντρικά δισκοπωλεία.

© Artway· 1997 - 2021 · All rights reserved.