Καλλιτεχνες

Καλλιτεχνες

The Beatles Live Tribute Band

H 14μελής μπάντα The Beatles Live Tribute Band αποτυπώνει πιστά τις μεγαλύτερες στιγμές των «σκαθαριών» σε ένα χορταστικό οπτικοακουστικό αφιέρωμα διεθνών προδιαγραφών και προτείνει μια παράσταση – θέαμα διεθνών προδιαγραφών για την καλλιτεχνική περίοδο του 2014. Σκοπός του αφιερώματος είναι να παρουσιασθεί η μουσική των Beatles βασισμένη στις αυθεντικές εκτελέσεις (όπως ακριβώς ηχογραφήθηκε από τους ίδιους τους Beatles) και εμπλουτισμένη με οπτικοακουστικό υλικό.

Η Beatles Live Tribute Band αποτελείται από 14 επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι συνεργάζονται με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιώργος Νταλάρας και πολλούς άλλους. Με δεδομένο την υψηλή τεχνολογία στο θέμα του ήχου, θα μεταφέρουμε μπροστά στα μάτια του θεατή ζωντανά, τη μουσική με την οποία μεγάλωσε και λάτρεψε μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σύνθεση της Beatles Live Tribute Band είναι: 4 φωνές, 2 κιθάρες ηλεκτρικές, 2 κιθάρες ακουστικές, μπάσο, τύμπανα, κρουστά, ηλεκτρικό/κλασικό πιάνο, keyboard, κουαρτέτο εγχόρδων, ενώ παρουσιάζονται και ως 10μελής μπάντα (χωρίς τα έγχορδα) ή ως 17μελής μπάντα (με προσθήκηπνευστών).

Το συγκρότημα Τhe Beatles Live Tribute Band δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2002 με σκοπό να παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στη δημοφιλέστερη μουσική μπάντα όλων των εποχών το οποίο και παρουσίασε στο House of Art από τον Νοέμβριο του 2003 μέχρι και τον Μάιο του 2004, αποσπώντας κριτικές υψηλού επιπέδου από τον Αθηναϊκό τύπο. Στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων 2004 παρουσίασαν μέρος του αφιερώματος THE BEATLES LIVE 1964-2004 δίνοντας παραστάσεις σε κεντρικά μέρη της Αθήνας και παρουσιάζονται στην εκπομπή της ΕΤ1 με τίτλο Αθήνα 2004. Το καλοκαίρι του 2004 τους έγινε πρόσκληση και παρουσίασαν τη παράσταση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Σεπτέμβριο του 2004 κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία LEGEND το CD του συγκροτήματος από τις ζωντανές εμφανίσεις τους με τίτλο WE LOVE THE BEATLES. Από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005 εμφανίστηκαν στο Οξυγόνο Live Club στην Αθήνα.

Στις 8 Μαϊου 2005 παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα σε συνδυασμό με multimedia show με τίτλο Ηψιστορία των Beatles σε σκηνοθεσία Δ. Δακτυλά και κείμενα Δ. Μαραγκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν το αφιέρωμα τους στην γενέτειρα των Beatles το Liverpool.

Την ίδια χρονιά καλούνται ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου έδωσαν 4 παραστάσεις με το όνομα The Greek Beats. Κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ προσκλήθηκαν ξανά να παρουσιαστούν στο θρυλικό Cavern Club του Liverpool, το μέρος στο οποίο είχαν ξεκινήσει τις ζωντανές τους εμφανίσεις οι ίδιοι Beatles το 1962.

Από τις 21 Νοεμβρίου έως και τις 21 Ιανουαρίου 2006 εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή «Ζυγός» στην Πλάκα, δίνοντας μερικές από τις καλύτερες και πιο αξιομνημόνευτες παραστάσεις τους, παρουσιάζοντας σχεδόν ολόκληρο το θρυλικό άλμπουμ ‘Abbey Road’ των Beatles. Τις εν λόγω παραστάσεις παρακολούθησε και πλήθος επώνυμων τραγουδιστών και καλλιτεχνών, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της μπάντας για ένα αφιέρωμα στα 35 χρόνια από το θάνατο του John Lennon. Εκείνη τη βραδιά, στη σκηνή μαζί με τους The Beatles Live Tribute Band βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Δήμητρα Γαλάνη, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Καζούλης, Στάθης Δρογώσης κ.α.

Στις 11 Ιουνίου του 2010 έδωσαν παράσταση στην Αγγλική πρεσβεία για τον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας της Αγγλίας, τον Δεκέμβριο εμφανίστηκαν στο Κύτταρο Live στην Αθήνα για δύο επετειακές συναυλίες και στη συνέχεια έδωσαν συναυλία για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάντα αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρέσβη της Αγγλικής πρεσβείας την Αθήνα, για τις εκδηλώσεις της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου που πραγματοποίησε η πρεσβεία στο Γκάζι. Οι εμφανίσεις της Beatles Live Tribute Band ξαναρχίζουν πανηγυρικά με πρώτη εμφάνιση στις 14 Μαρτίου στο Κύτταρο Live” και σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα, για τον εορτασμό των 50 ετών από την εισβολή της μουσικής των BEATLES στην παγκόσμια μουσική σκηνή!!!

 

 

Τhe Beatles Live Tribute Band – Live στο ΖΥΓΟ (Πλάκα – Αθήνα)

 

Τhe Beatles Live Tribute Band – Live στο ΖΥΓΟ (Πλάκα – Αθήνα)

 

Τhe Beatles Live Tribute Band – Live στο ΖΥΓΟ (Πλάκα – Αθήνα)

 

Ζωντανή εμφάνιση στον Alpha στην εκπομπή της ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

 

Live στο Club ΚΥΤΑΡΟ

 

Live at AROTR Festival Lousville / Kentucky / ΗΠΑ

 

 

 

Live at AROTR Festival Lousville / Kentucky / ΗΠΑ

 

© Artway· 1997 - 2014 · All rights reserved.