Καλλιτεχνες

Καλλιτεχνες

Αντώνης Λαδόπουλος

Ο Αντώνης Λαδόπουλος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Jazz σκηνής. Γνωστός σαν ερμηνευτής αλλά και καθηγητής του Jazz ιδιώματος, τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εμφανιστεί στους περισσότερους συναυλιακούς χώρους και σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Η μέχρι τώρα προσωπική του δισκογραφία απαρτίζεται από 5 CDs ενώ και η συμμετοχή του στην Ελληνική δισκογραφία είναι μεγάλη.
Οι σπουδές του περιλαμβάνουν Bachelor of Music από το φημισμένο William Paterson University of New Jersey καθώς και Master of Arts in Music από το Eastern Illinois University όπου για δύο χρόνια εργάστηκε επίσης ως βοηθός καθηγητής. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αντώνης Λαδόπουλος είναι συνιδρυτής του Μουσικού Ινστιτούτου  Muse.gr το οποίο έχει προωθήσει την μουσική εκπαίδευση αλλά και την ανεξάρτητη μουσική δημιουργία μέσα απο την δισκογραφική εταιρεία Muse.gr, καθώς και συνιδρυτής του Muse Festival το οποίο έχει συμβάλει στην προβολή των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων στη χώρα μας.
Από το 2008 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα ετοιμάζει το νέο του c.d., μαζί με τον δεξιοτέχνη στο πιάνο Σάμη Αμίρη, με τίτλο “Fos” και κάνει συναυλίες με το σχήμα του, ενώ συμμετέχει και σε συναυλίες γνωστών jazz σχημάτων.
 

© Artway· 1997 - 2014 · All rights reserved.