Καλλιτεχνες

Καλλιτεχνες

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΟ CV

 

Vocalist, performer, επιστήμονας,δημιουργική παραγωγός, lead singer,soundexperimentalist, mixed-mediapractitioner και vocal educator.

Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων.

Η προσέγγισή της είναι σε ανοιχτή συνομιλία με τις παραστατικές/ οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία και η δουλειά της βασίζεται στην έρευνα και την ελευθερία της δημιουργικής έκφρασης έξω από νόρμες και κοινές πρακτικές.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας – η Αγγελική είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία – και μουσικών σπουδών, επέλεξε ανάμεσα στα δύο το πεδίο της τέχνης και έχει αφιερωθεί πλέον αποκλειστικά στο τραγούδι και τη μουσική.

Από το 2005 δημιουργεί μουσικά projects με World Jazz, Nu Jazz μουσική θεματολογία ( «Toubanaki & the Buzz Bastardz», «Drums Voice Jazztronica duet», «Jazz Plus», Oulaloum», «Συνδέσεις»), τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους»(Circle Singing) *, οπώς το διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη.

Η ανάγκη της, η χαρά της και ο στόχος της είναι η διάδραση, ο πειραματισμός και η ελεύθερη επικοινωνία χωρίς μουσικά σύνορα.

 

Site – Facebook page:

Aggelikitoubanaki.com

 FacebookPage_ ToubanakiMusicProjects

  

Σχετικά links:

 Άρθρο _ Αγγελική Τουμπανάκη: 

“Πριν το πατάρι” άρθρο Α. Τουμπανάκη _ culturenow.gr/

 

«Είμαι σίγουρη ότι αυτό που ζω είναι από τα καλύτερα λάιβ της φετινής σεζόν…

(«Το σπίρτο», Χάρις Ποντίδα, http://tospirto.net/music/ive_seen/29926)

 

Αγγελική Παπαϊωάννου για το eikaira.gr: «Συνδέσεις» … ήχων, χρωμάτων εποχών.

http://www.epikairo.com/syndesis-ichon-chromaton-epochon-tis-pebtes-tou-noemvri-ap-tin-angeliki-toubanaki-sto-passport/

© Artway· 1997 - 2014 · All rights reserved.