Τελευταια νεα

Τελευταια νεα

ALTRIBE New Cd & Live @ Ilion Plus

Altribe-photo2

ALTRIBE

New Cd & Live @ Ilion Plus

 

Culturenow.gr

10.11.2015

 

Τα τρένα συμβολίζουν μια καρμική πορεία. Όσους σταθμούς κι αν έχει η πορεία – το ταξίδι είναι προδιαγεγραμμένο. Κάπως έτσι θεωρούμε και την μεταξύ μας συνάντηση. Το τελευταίο cd έχει τραγούδια που προέκυψαν από τις ζυμώσεις των τελευταίων δύο ετών. Άλλαξαν αρκετά πράγματα στον τρόπο που νιώθουμε και εκφραζόμαστε. Συνέβαλλε η περίοδος στο Βερολίνο, αλλά και οι καταστάσεις που βιώνουμε ο καθένας χωριστά και μαζί στον κόσμο αυτό. Ζυμώσεις έγιναν. Αλλαγές. Αναγεννήσεις…

Ετοιμάσαμε το νέο άλμπουμ SPOOKY TRAIN τιμώντας το ταξίδι της ζωής μας μέσα από τη μουσική , δείχνοντας μεν αφοβία στο καινούριο, στο άγνωστο, αλλά ξέροντας δε ότι οι αντιστάσεις και οι αρνήσεις σε ο,τιδήποτε καινούριο καραδοκούν. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι όμως!

Όλους μας στο συγκρότημα , μας δένει η ανάγκη μας να ξεπερνάμε την άγονη καθημερινότητα και η επιθυμία μας να την βελτιώνουμε μέσω της τέχνης μας. Και οι τέσσερίς μας, προερχόμαστε από διαφορετικές μουσικές οικογένειες. Jazz, funk, opera…με κοινή όμως αγάπη για το Blues. Ήταν η αφετηρία. Ονομάσαμε την μουσική μας Out of the Blues, γιατί έχει σαν ρίζα το blues αλλά είναι και πέρα από αυτό. Έχουμε στοιχεία rock και psychedelic στην μουσική μας. Αυτό όμως που κυρίως αναζητήσαμε, ήταν η απλότητα και η καθαρότητα στο συναίσθημα. Χωρίς επιδειξιομανίες και υπερβολές. Είναι και για μας ένα στοίχημα με τους εαυτούς μας. Στο album αυτό απενδυθήκαμε αρκετά κατάλοιπα ο καθένας μας. Απελευθερωθήκαμε και θέλουμε να το μοιραστούμε, αλλά καί να προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου album ξεκινάμε τις εμφανίσεις μας στην Αθήνα από το ΙΛΙΟΝ Plus, έναν καινούριο και πολλά υποσχόμενο συναυλιακό χώρο, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015. Υπάρχει ανάγκη στην πόλη μας, από μουσικές σκηνές και χώρους που να είναι ανοιχτοί να φιλοξενούν original μουσικές και νέους δημιουργούς. Καινούρια πράγματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η Τέχνη, να συνεχίσει να αντιστέκεται και να ανοίγει δρόμους στις ζωές και στα μυαλά των ανθρώπων.

http://www.culturenow.gr/43041/altribe-an-out-of-the-blues-band-presentsspookytrain

 

Have your say

© Artway· 1997 - 2014 · All rights reserved.