Αφιερωματα

Αφιερωματα

Αφιερωματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ
«Εδώ είναι του Ρασούλη …»
+ guests
Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές μας. Ο δίσκος ‘Η εκδίκηση της γυφτιάς’ που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα για πάντα.

Η παράσταση ‘Εδώ είναι του Ρασούλη’ είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα – γιορτή, με την προσωπική επιμέλεια και πινελιά της κόρης του, Ναταλί Ρασούλη. Με διαλεγμένους μουσικούς που ήταν κοντά στον Μανώλη Ρασούλη και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκυμαντέρ, που θα μας φέρει τον Ρασούλη αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ … σαν να κοιτά από πάνω και να συμμετέχει στο γλέντι μας! Μια συναυλία γεμάτη αγαπημένα τραγούδια!

Στην παράσταση ερμηνεύουν, ανάλογα με τις ημερομηνίες, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Λιζέτα Καλημέρη, η Σοφία Παπάζογλου, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ναταλία Ρασούλη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και πολλοί άλλοι.

 

«Πάμε σαν άλλοτε…»
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ

Μπέττυ Χαρλαύτη

Ο Μιχάλης Σουγιούλ (1906-1958) είναι ο συνθέτης που ένωσε δύση και ανατολή, αστικό τραγούδι και ρεμπέτικο. Θεωρείται ο εμπνευστής και πρωτοπόρος του «Αρχοντορεμπέτικου» και αγαπήθηκε από το κοινό τόσο για τα λαϊκά του, όσο και για τις δυτικότροπες δημιουργίες του, όπως ταγκό, βαλς κλπ.

Με αφορμή την δισκογραφική της δουλειά «Ποια να΄ σαι ‘συ» με τραγούδια του συνθέτη και την άδεια της οικογένειας, η ταλαντούχα Μπέττυ Χαρλαύτη τραγουδά μαζί με τον Κώστα Μάντζιο ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ . Η μουσική του πολύπλευρου Μιχάλη Σουγιούλ ένωσε και ενώνει τρεις γενιές οι οποίες έχουν στα χείλη τους το « Τραμ το τελευταίο» , τη «Ζεχρά» , το «Πάμε σαν άλλοτε», το « Άστα τα μαλλάκια σου» , το «Άρχισαν τα όργανα» , το « Άλα της », το «Ο μήνας έχει εννιά» , τον «Τραμπαρίφα» κλπ από τότε έως και σήμερα.

 

Comments are closed.

© Artway· 1997 - 2014 · All rights reserved.